Pesanan Mak Kepochi ---> For FOR FASTER LOADING OF MY BLOG, PLEASE USE GOOGLE CHROME. TQ ^_^

MAK KEPOCHI PERSONAL BLOG

Thursday, November 8, 2012

Chef Riz Sah Bercerai Dengan Ana Dahlia



 

Sedihnya bila perkahwinan dorg harus berakhir selepas 11 bulan dorg mendirikan rumahtangga :( Suka tgk pasangan ni taw. Ana Dahlia soooo pretty. Love her. Tp itulah...kesian dia. Her 2nd marriage tak work out lagi :( Harap Ana Dahlia bykkan bersabar.

Punca penceriaan dorg kerana takde persefahaman...hemprhhh :(

"saya memang sudah bercerai dan saya akui kami kahwin terlalu cepat, hanya selepas 8 bulan berkenalan dan selepas berkahwin tidak sampai setahun, kami berdua nampaknya tidak lagi mempunyai persefahaman”,"  Chef Riz
Tu lah yg susahnya if tak persefahaman :( Pape pun..turut bersimpati dgn mereka. Ada hikmah di sebalik semua ini. All the best buat dorg dan bykkn bersabar.



-- sumber dari mStar
Gosip Panas Mak Kepochi™

Monday, October 22, 2012

Uiii...Berubah Giler Muka Mandy Moore Gara-Gara Botox Dan Pembedahan Plastik





Jujur zie katakan...muka dia sebelum tu lot more better dari muka yg selepas tu. Muka yg before tu nampak sweet and innocent je. Siapa yg setuju dgn zie, angkat tgn...hehe. Well, salah sorg dokto pakar bedah plastik, Dr. Anthony Youn mengatakan...


"Tidak mungkin wajahnya berubah dengan teknik urutan atau senaman kerana saya suspek dia mungkin telah melakukan suntikan Botox di bahagian dahi sehingga menyebabkan keningnya menjadi rata. 
"Dia juga mungkin membuat implan dagu bagi mendapatkan wajah yang lebih bersegi," kata Dr. Anthony Youn

Tu la kan...ketara nah perbezaan tu. Dah elok-elok muka ciptaan ALLAH semanis itu, tetap gak nk ubah itu ini. Kan dah kurang cantik dah...hemprhhh. 











Gosip Panas Mak Kepochi™

Scha & Awal Ashaari --- Reputasi Terjejas Dituduh Pencuri




**Sumber dari mStar**



Scha dan Awal tertekan bila nama dorg jd bualan selepas dorg di tuduh mencuri pakaian yg bernilai RM2,000 di sebuah gedung pakaian jenama terkenal pada September yg lalu. Menurut tuduhan lagi...dorg di kata menjual pakaian tersebut di kedai milik dorg...

...ishhh...ada bukti ke yg Awal dan Scha yg mencuri tu. Tak baik arr gitu. Muka dorg ada muka pencuri ke? tak suka lah dgn tuduhan ke atas dorg ni.


"Saya pening sebenarnya. Ada yang mengatakan saya yang mencuri pakaian jenama itu dan ada yang kata Awal yang melakukan perbuatan itu..Walaupun saya tahu untuk orang mempercayai penjelasan saya sangat sedikit, tetapi saya mahu katakan bahawa saya tidak melakukan perkara terkutuk itu, tidak mungkin. Perkara ini benar-benar membuatkan saya tertekan kerana nama saya sudah tercalar,"  - Scha Al-Yahya

Scha dan Awal ada berjumpa dgn penguruskan gedung tersebut utk membuat kenyataan khas utk membersihkan nama dorg. Tapi pihak tersebut tak nak buat sebarang penjelasan. Motif? Hemprhhh...jangan-jangan dorg yg tuduh kot.

Pape pun...sabar la ea Scha and Awal. If uols tak buat, kebenaran akan terbukti :)










Gosip Panas Mak Kepochi™

Amboiiii Nabila Huda... Ingat Ini Hollywood Ke?




Amboi kau Nabila...tinggi nah belah skirt tu ah. Kenapa lah berpakaian gitu sgt ek. kan dah kena kritik kaw kaw oleh masyarakat. Ni adalah pakaian dia time dia attend Anugerah Blockbuster tempoh ari...hempphhh..

sayanng body di tayang-tayang gitu :(




Ni plak komen dari Nabila ttg pakaian dia :)

Saya bukan berbogel, tetapi jika ada pihak tersinggung cara pemakaian saya di Anugerah Blockbuster, Sabtu lalu, saya mohon maaf. Saya sedar ia sedikit terbuka pada bahagian bahu, perut dan terbelah di kaki, namun, kerana saya menghormati penonton ketika ditugaskan menjadi penyampai, saya menutup bahagia tersebut dengan “tube” hitam. Terus terang saya tidak menyangka hal ini menjadi isu kerana saya fikir ramai sedia maklum saya memang berani mencuba fesye. Apa pun saya sekali lagi memohon maaf dan berharap dapat memperbaiki penampilan saya pada masa akan datang. Cuma apa yang saya harapkan, jangan menilai orang dari cara berpakaian, bergambar atau apa saja. Pertikaikan bakat dan hasil kerja lebih bagus dari mengkritik benda lain. Buang sikap suka menghukum dan berfikiran negatif. Saya berharap, apa saja khilaf yang saya lakukan sama ada sedar atau pun tidak usah babitkan papa

Ye la..mmg la tak berbogel pun. tp...hemprhh. Lu fikirlah sendiri, Nabila. Tp weols ni...berpada-pada la kritik dia ek. No body perfect :)













Gosip Panas Mak Kepochi™

Gambar Terbaru Anak Nia Ramadhani


Uiiii...dah kurus back to normal dah si Nia Ramadhani ni. kelas kau Nia! Apa petua ek? Zie nk gakkkkkk...especially part perut, paha dan lengan ni haaa...mencik tgk :D hohoho. Memang hot mama lah Nia Ramadhani ni...

...Thumbs Up!




Alololo...bam bam nyaaaa Mikhyla. Putih gebu ikut mama dia, kan uols? ni dah besar kelak...sure jd cewek cantik sih...hehe. Pape pun, semoga menjadi anak solehah ye, Mikhyla :)











Gosip Panas Mak Kepochi™

Nora Danish Berbaju Sekolah






Comel gle sey si nora Danish ni. Baby face sgt kan? mesti time dia zaman sekolah dulu ramai peminat,,,weewittt :D love nora danish taw,,,hihi










Gosip Panas Mak Kepochi™

Gambar Tunang Diana Amir


Pada siapa yg belum lg tahu...Diana Amir sudah pun bertunang taw ^_- Majlis pertunangnya yg bertempat di kediaman Diana Amir dan hanya berlangsung secara tertutup. Diana Amir memang sengaja merahsiakan majlis pertunangannyamengikut syariat islam.

“Dalam Islam sendiri tidak menggalakkan kita menghebohkan majlis bertunang atau fasa bercinta kerana ia adalah perjanjian awal antara pasangan kekasih.
“Lainlah kalau majlis perkahwinan, memang ia perlu dihebahkan untuk mengelakkan fitnah". -- DIANA AMIR
A'ah...setuju dgn Diana Amir :) hehe...terasa tersindir kejap weh..hahaha :D






Haaa...inilah dia gambar  tunang Diana Amir, Mohd. Habib Bullah A. Rahman. Habib merupakan seorg petugas di UITM Merbok, Kedah. Perkenalan mereka melalui seorang teman kurang dari setahun yg lalu :) Tahniah Zie ucapkan buat Diana Amir dan Habib...

Semoga pertunangan uols berkekalan sehingga ke jinjang pelamin...Amin.












Gosip Panas Mak Kepochi™

Monday, August 27, 2012

Khairul Fahmi Che Mat Kemalangan Jalan Raya???


**Sumber dari Roti Kaya**



Whoaaaa! teruk gak keta Audio si Khairul Fahmi ni ek. Terkejut gak td bila baca ttg news ni kat Roti Kaya tadi pagi taw. Menurut Astro Awani, Khairul fahmi mengalami kecederaan...tp tak tahu betapa serious cedera dia..

...pape pun, harap si Apex hanya mengalami cedera ringan je :)










Gosip Panas Mak Kepochi™

Wednesday, June 20, 2012

Kanye West Dikatakan Menyebarkan Gambar Bogel Kim Kardashian?




ADS: Dapatkan Samsung
Galaxy Mini 2 only at
RM599! More info, click SINI





Di Amerika sdg heboh kuar gossip yg mengatakan Kanye West telah menyebarkan gambar bogel kekasihnya, Kim Kardashian di laman Twitter tetapi telah mendeletekannya selepas itu. Akan tetapi, bintang porno Amia Miley, mengaku gambar tersebut adalah miliknya.

...hishhh, tak malu ler plak si Amia Miley tu mengaku itu dia ek. Well, apa nak di kata...dia kan bintang porno.






Komen Kim kardashian ttg gambar tersebut plak,

"Saya tidak akan jelaskan apa-apa, biarlah sesiapa sahaja membuat spekulasi sendiri. Buktikan itu adalah saya. Lihat sahaja tindik di tubuh wanita itu, sedangkan saya tiada," Kim Kardashian

Yang si Kanye West tu apa kejadahnya lah pulak nk upload gambar² gnie kat laman Twitter dia. Haishhh...memalukan Kim je. Kim, reject je lelaki gnie...tak leh harap punya.








Gosip Panas Mak Kepochi™

Rebecca Nur Islam Mengandung 5 Bulan


**Sumber dari Murai**



Alhamdulillah...akhirnya selepas keguguran pada kali pertama kehamilannya dulu, kali ini "melekat" janin di dalam kandungan. syukur sgt², kan Rebecca? Hehe. Rebecca sengaja merahsiakan kandungannya dan hanya akan mengumumkan bila kandungan dh cukup kuat iaitu 5 bulan :)

...congrats ye, rebecca dan suami :)


"Alhamdulilah, saya rasa bersyukur sangat kerana Tuhan memberikan saya rezeki untuk hamil sekian kalinya.

"Perasaan gembira itu sukar untuk digambarkan dan kali ini saya banyak berdoa semoga kandungan saya ini selamat sentiasa.

"Saya sengaja merahsiakan kandungan ini walaupun ramai pihak bertanyakan kepada saya.

"Tetapi baru kini saya berani untuk bercerita kerana tak mahu terlalu teruja seperti kandungan saya sebelum ini yang akhirnya tidak menjadi," - REBECCA NUR ISLAM

...paham zie kenapa perlu di rahsiakan. sebab kan org² tua kata, jgn umum terlalu awal. Takut tak "melekat", kan. Tapi zie plak...usia kandungan masuk 4 minggu dh bising kooo aku umukan...hahaha

Mujur tak jadi apa²...hehe :P







Gosip Panas Mak Kepochi™